Witamy serdecznie na naszym forum, baw sie dobrze!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Jest sposób na sprawdzenie jaka statuetka (o jakich parametrach) wypadnie następna.
Przetestowałem to na odpalonym emulatorze androida BlueStack i oczywiście komputerze PC. Na komórce lub tablecie też to działa ale jest z tym więcej zabawy (chodzi o odłączenie internetu, bo ustawienie w tryb samolotowy nie działa).
Sposób polega na wykorzystaniu 8-10 sekund w których BB nie komunikuje się z serwerem i tak w punktach:
1. Wyłączamy internet. W PC można wyjąć kabel ethernetowy lub wyłączyć router Wi-Fi. Po wyłączeniu mamy ok 8-10 sekund na następne kroki, które nie są trwałe, a kamienie i diamenty nie zostaną zużyte.
2. Rozpoczynamy budowę statuetki i przyspieszamy ją za diamenty.
3. Sprawdzamy co wyszło, i czekamy na monit o utracie komunikacji z serwerem BB. "Communication lost"
4. Klikamy na [Try again] i podłączamy internet.
5. Po ponownym uruchomieniu BB, cieszymy się z diamentów oraz kamieni które są do wykorzystania (Diaxy są na koncie a z kamieni możemy zrobić statuetkę i wypadnie to co sprawdziliśmy).
Ja do tego celu używam laptopa z Wi-Fi odłączanym na przełączniku i mam na całą operację 10 sekund tak, że czasami jak brakuje mi do Masterpiece jednego kryształu to reklaimuje guardiana na brakujący kryształ, robię mastera i wiem co mi wypadnie jak będę online i kiedyś wpadnie mi ten brakujący kryształ....
Ważne
W punkcie 1. napisałem że trzeba odłączyć internet i jest to ważne by wykonać to poza urządzeniem, czyli nie wykorzystywać trybu samolotowego tabletu czy smartfona, dlatego bo aplikacja BB monitoruje te stany i wchodzi w "Communication lost" natychmiast. Dlatego nie daje czasu na wykonanie następnych punktów.
Jeśli internet odłączymy poza urządzeniem np. wyciągniemy kabel z kompa PC czy też wyłączymy router WiFi, to mamy ok 10 sekund które spokojnie wystarczą na wykonanie całej operacji.
Kolejność pojawiania się figurek jest już ustalona i zapisana na serwerze BB. Niestety nie zmienia się tak, że jak w offline sprawdzimy, że wyjdzie nam masterpice o np 17% to potem po 10 godzinach wyjdzie nam dokładnie ten sam. Niezależnie czy wykonasz go natychmiast czy za tydzień...
Przypominam jeszcze że można mieć tylko jednego Maseterpieca z danego typu boost.....
Poniższa tabela przybliża to co może wypaść:
Powodzenia i miłej gry..
[ Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 508.5 kB (Maksimum: 567.26 kB) ]